Для початку переговорів РФ має відвести війська на позиції до 24 лютого – Єрмак

Для початку переговорів РФ має відвести війська на позиції до 24 лютого – Єрмак

Щоб Україна розпочала переговори з країною-агресором РФ, Москва має відвести свої війська на позиції до початку повномасштабного вторгнення. Про це голова Офісу президента України андрій Єрмак заявив в інтерв’ю Corriere della Sera, яке опублікували 27 жовтня.

Єрмак, відповідаючи на запитання про ймовірність територіального компромісу з РФ в обмін на “надійних захист” від союзників, підкреслив, що президент України Володимир Зеленський ніколи про це не говорив.

Він зазначив, що президент дійсно був готовий до переговорів із РФ у випадку відведення окупаційних військ на позиції до 24 лютого 2022 року, але Крим і Донбас “залишаються українськими, вони не підлягають обговоренню”.

Україна проти заморожування війни і хоче її завершення, додав Єрмак.

“Нас обнадіює той факт, що країни Глобального Півдня також засуджують російське вторгнення і силове захоплення територій. Однак для того, щоб розпочати переговори, ми повинні повернутися до ситуації, яка була до першого пострілу російської гармати о 4.00 два роки тому. Тоді ми будемо говорити про те, як відновити наш суверенітет до кордонів 1991 року”, – додав Єрмак.

Related posts