В Україні частково відновили бронювання військовозобов’язаних

В Україні частково відновили бронювання військовозобов’язаних

Працівники, які отримали статус заброньованих до 31 травня 2024 року, зможуть безперешкодно подовжити строк бронювання на аналогічний строк. Таке протокольне рішення погодили на засіданні українського уряду 25 жовтня, повідомляє сайт Кабміну.

“Це забезпечить стабільну роботу стратегічно важливих галузей економіки, зокрема тих, які працюють на оборону”, – зазначили в уряді.

Також повідомляють, що аудит рішень про присвоєння статусу критично важливих підприємств, які ухвалили в останні чотири місяці, триватиме до 15 листопада. Причина – аномальне зростання кількості критично важливих підприємств та кількості заброньованих працівників. У Кабміні запевняють, що це робиться в інтересах посилення обороноздатності держави і для недопущення зловживань.

За результатом аудиту відповідальні міністерства визначать, чи мали місце недобросовісні дії та, чи носять вони потенційно корупційний характер. На основі цих даних уряд оновить критерії бронювання і скоригує їх для більшої ефективності, йдеться в повідомленні.

Related posts