ЗСУ на Курщині вперше знищили рідкісний російський бронеавтомобіль: що про нього відомо

ЗСУ на Курщині вперше знищили рідкісний російський бронеавтомобіль: що про нього відомо

Він дуже рідко використовується росіянами на полі бою, його експлуатують спецпідрозділи та повітряно-десантні війська.

Українські Сили оборони вперше знищили рідкісний російський бронеавтомобіль ЛСТС-1944 “Сармат-3” – у населеному пункті Глушково в Курській області. При цьому, як зазначають аналітики Defense Express, фото знищеної машини виклав депутат Курської обласної думи Олексій Золотарьов, помилково назвавши її “українським бронеавтомобілем”.

Як зазначають аналітики, “Сармат-3” – це новітня версія лінійки сімейства військових автомобілів.  Він дуже рідко використовується росіянами на полі бою, його експлуатують спецпідрозділи та повітряно-десантні війська.

Роботи над “Сарматом-3” орієнтовно завершилися у 2016-2017 році, але потім Міноборони РФ відправило машину на доопрацювання, щоб удосконалити характеристики машини. У 2022 році врешті було продемонстровано “повноцінний бронеавтомобіль, розроблений на базі “Сармат-3”.

Як зазначають у Defense Express, “Сармат-3” маэ вагу 3,5 тонни; двигун потужністю 153 к.с.; максимальну швидкість – 150 км/год та може перевозити 8 осіб або 1500 кг вантажу.

У новій легкоброньованій версії СТС “Сармат-3” може нести вантаж до 900 кг або до 4 бійців, забезпечує швидкість до 120 км/год, дальність ходу – 500 км.

Бронеавтомобіль може бути озброєний кулеметами 7,62 мм або 12,7 мм, гранатометами АГС-17 або протитанковим ракетним комплексом “Корнет”.

Втрати Росії в Україні

Як писав Forbes, за останні два тижні українські морські піхотинці та десантники створили в Курській області справжню “дорогу смерті” для російських військ, знищивши щонайменше 17 знищених російських броньованих вантажівок, БТРів і танків.

Загалом за минулу добу Сили оборони України ліквідували 1 690 російських окупантів. Також знищено 12 танків, 45 бронемашин та 29 артсистем.

Related posts