Росія готує для війни до двох бригад північнокорейців. Злочинців треба зупиняти – Зеленський

Росія готує для війни до двох бригад північнокорейців. Злочинців треба зупиняти – Зеленський

Країна-агресор Росія готує до 12 тис. північнокорейських військових для участі у війні РФ проти України. Про це у зверненні за підсумками 22 жовтня заявив президент України Володимир Зеленський, стенограму опублікувала його пресслужба.

“Було кілька доповідей головкома [ЗСУ Олександра] Сирського щодо ситуації на нашому фронті й щодо перспектив на найближчий час. Зокрема, ми маємо інформацію про підготовку двох підрозділів із військових із Північної Кореї – може бути навіть дві бригади по 6 тис. людей. І це виклик. Але ми знаємо, як на цей виклик відповісти. І важливо, щоб від цього виклику не ховалися й партнери. Усі партнери”, – сказав Зеленський.

Він подякував країнам, які публічно засудили приєднання КНДР до російської агресії проти України.

“Зрозуміло, що у Пхеньяні, так само, як і в Москві, не рахують людей і не цінують людські життя. Але ми всі у світі однаково зацікавлені в тому, щоб війну завершити, а не продовжити. Тому ми разом повинні зупинити Росію та її спільників. Якщо Північна Корея може втручатися у війну в Європі, значить, тиску на цей режим точно недостатньо”, – заявив президент України.

Зеленський вважає, що “якщо Росія досі може робити цю війну більшою та довшою, значить, кожен у світі, хто досі не допомагає примушувати Росію до миру, насправді допомагає [нелегітимному президенту РФ Володимирові] Путіну воювати”.

“Злочинців треба зупиняти. Ми очікуємо жорсткої предметної реакції світу. Бажано, не тільки словами”, – наголосив президент України.

Related posts