Україна вперше взяла участь у найбільших навчаннях НАТО з використання дронів

Україна вперше взяла участь у найбільших навчаннях НАТО з використання дронів

Військово-морські сили України вперше взяли участь у найбільших навчаннях НАТО з використання безпілотних систем у морських операціях REPMUS. Про це 22 жовтня повідомило Міністерство оборони України.

Навчання проводили з 9-го до 27 вересня біля півострова Троя в Португалії. Військові відпрацьовували використання БПЛА для боротьби з підводними човнами, нейтралізації морських мін і захисту критичної підводної інфраструктури.

Під час навчань ВМС України презентували українську бойову систему Delta, за допомогою якої скоординували роботу 50 різних дронів: підводних, морських, наземних і повітряних. Українську систему вдалося інтегрувати з іншими системами країн НАТО, що дало можливість обмінюватися даними, розмежувати сили на “свої” та “ворожі”, що “значно покращило управління операціями й підвищило рівень координації дій учасників маневрів”.

“Низка заходів НАТО за участі України цього року доводить, наскільки цінними є інноваційні розробки наших військових для західних партнерів. Спільні маневри з НАТО, як REPMUS 24, не лише сприяють обміну досвідом, але й підвищують рівень взаємодії між Україною та нашими партнерами”, – зазначила заступниця міністра оборони України Катерина Черногоренко.

Related posts