“Закурив, випив, і написав заяву”: Кулеба прокоментував причину свого звільнення

“Закурив, випив, і написав заяву”: Кулеба прокоментував причину свого звільнення

Ексголова МЗС Дмитро Кулеба поділився, що був готовий до звільнення. З його слів, в процесі відставки жодних претензій щодо своєї роботи не почув.
Ексміністр закордонних справ Дмитро Кулеба розповів, що повідомив коханій Світлані Павелацькій про своє звільнення ще до того, як написав заяву. Про це відомо з інтерв’ю на YouTube-каналі RAMINA, опублікованого 22 жовтня.

“Все було доволі буденно. Ми пішли зі Світланою в спортзал ввечері, я перевдягнувся. І от щойно буквально зняв костюм і натягнув футболку, дзвінок від прем’єр-міністра”, — згадав дипломат.

З його слів, Денис Шмигаль попросив телефоном до нього під’їхати. Тоді Кулеба одразу все зрозумів та сказав обраниці: “це воно, займайся, я скоро повернуся”. Після зустрічі з прем’єром він зустрівся з президентом Володимиром Зеленським, і після поїхав додому.

Вдома ексміністр відкоркував з Павелацькою пляшку ігристого вина, а також захопив сигару, аркуш паперу та ручку. Пара вийшла на балкон.

“Я закурив, випив, і написав заяву на звільнення. Так, власне, це все і закінчилося”, — розповів Кулеба.

Він підкреслив, що все має свій початок та кінець. Дипломат зазначив, що пробув на посаді міністра 4,5 роки, і йому “гріх скаржитись”. З першого дня роботи він був готовий звільнитись, якщо президент бачитиме на цьому місці іншу людину.

“Просто знаєш, що влада не вічна. Я виріс в певній системі цінностей і я розумію, що нескінченне сидіння у владі шкодить і тобі, і країні, якій ти служиш”, — пояснив ексголова МЗС.

Також він прокоментував причину звільнення. Зі слів Кулеби, всі версії “мають вільний простір для поширення”, адже Україна — демократична країна.

“Я можу сказати тільки одне, що жодних претензій до моєї роботи в процесі мого звільнення не було озвучено. І те, що це не питання якби якихось проблем у зовнішній політиці, це — очевидно для мене”, — підкреслив він.

Колишній міністр запевнив, що з самого початку повномасштабної війни 80% часу приділяв питанням зброї — від глобальних речей до розблокування танків. Над цим працювала велика команда, але на порядку денному Кулеби це було питанням №1.

“Тому що це єдине, що було нам насправді потрібне для того, щоб встояти під цим ударом. І, я думаю, вся країна стежила за цими рішеннями, за цією боротьбою. Тому коли вкидають історії про те, що я про щось не домовився чи щось не дотиснув — знаєте, якщо любиш, відпусти”, — додав він.

Нагадаємо, Кабмін призначив головою “Укрзалізниці” Олександра Перцовського. Розібралися, що про нього відомо.

Мер Києва Віталій Кличко заявив, що відстороняє заступника голови КМДА Володимира Прокопіва від виконання обов’язків. Це сталося на тлі журналістського розслідування щодо чиновника.

Related posts