Південна Корея може скерувати в Україну військових розвідників і надати летальну допомогу – ЗМІ

Південна Корея може скерувати в Україну військових розвідників і надати летальну допомогу – ЗМІ

Південна Корея розглядає можливість спрямувати в Україну групу своїх військових для спостереження за північнокорейським контингентом, який розгортається для підтримки країни-агресора РФ у війні проти України. Про це, посилаючись на джерело в уряді, повідомило південнокорейське інформаційне агентство Yonhap.

За інформацією джерела ЗМІ, є можливість, що військових із Південної Кореї скерують в Україну “для моніторингу тактики і бойових можливостей” північнокорейських спецпризначенців.

Якщо це відбудеться, то у групу увійдуть військові розвідники, які зможуть аналізувати тактику ведення бойових дій КНДР або брати участь у допитах захоплених у полон північнокорейців, пише ЗМІ.

Крім того, Сеул розглядає можливість надати Україні військову допомогу, відмовившись від політику ненадання летальної зброї, розповіли джерела Yonhap. За даними агентства, надання оборонних озброєнь буде пріоритетнішим за надання летальної зброї. Навіть якщо буде рішення про передання летальної зброї, Південна Корея спочатку розгляне можливість передати її Україні опосередковано, зазначив співрозмовник ЗМІ.

За його словами, заходів у відповідь на військове співробітництво Росії і КНДР “вживатимуть поетапно”.

Агентство зазначає, що Південна Корея має низку оборонних систем озброєнь, зокрема зенітний ракетний комплекс середньої дальності Cheongung-II (відомий також як КM-SAM). Ця система ППО, як повідомляли в управлінні оборонних закупівель Південної Кореї, може перехоплювати літаки й балістичні ракети.

 

Related posts