У Білорусі військові збили один із російських дронів, які залетіли вночі – “Беларускі Гаюн”

У Білорусі військові збили один із російських дронів, які залетіли вночі – “Беларускі Гаюн”

У ніч проти 20 жовтня протиповітряна оборона Білорусі збила один із щонайменше трьох дронів-камікадзе Shahed, які залетіли в повітряний простір країни, якими країна-агресор Росія атакує Україну. Про це проінформував у Telegram моніторинговий проєкт “Беларускі Гаюн”.

“Орієнтовно о 1.25 дрон збили сили ППО ЗС РБ над Єльським районом Гомельської області. Вибух було чутно одразу в кількох навколишніх населених пунктах. Зазначимо, що в той момент у небі над Гомельскою областю був і винищувач ВПС РБ, який вилетів із Барановичів приблизно о 1.10 і до 2.30 повернувся на базу”, – ідеться в повідомленні.

Моніторинговий проєкт зазначає, що дрон, який згодом збили, о 1.12 залетів до Білорусі з Житомирської області України і попрямував у бік селища Лельчиці, а потім змінив курс і попрямував у бік міста Мозир (там був найбільший у країні нафтопереробний завод).

“Беларускі Гаюн” пише, що перший Shahed залетів о 0.38 через білоруське селище Комарин на кордоні з Чернігівською областю України і о 0.40 вже повернувся до українського повітряного простору, “на Прип’ять”.

Згідно зі схемою, яку показав моніторинговий проєкт, третій дрон залітав до Білорусі з боку Чорнобильської зони в Київській області.

Повітряні сили України повідомляли, що в ніч на 20 жовтня російські окупанти атакували Україну 49 безпілотниками, збили 31 з них, 13 локаційно втрачені, а два дрони полетіли в напрямку Білорусі.

 

Related posts