Російський морпіхів з окупованого Кpиму, які відмoвилися воювати у Куpській oбласті, відпpавляють “на пеpевиховання” — паpтизани

Російський морпіхів з окупованого Кpиму, які відмoвилися воювати у Куpській oбласті, відпpавляють “на пеpевиховання” — паpтизани

Військовослужбовців, зокрема з 810 окремої гвардійської бригади морської піхоти рф, які відмовилися виконувати накази і брати участь у боях, відправляють на гаупвахту.

Як повідомили у вівторок, 15 жовтня, учасники партизанського руху Атеш, їхній агент провів розвідку автопарку Чорноморського флоту ЗС РФ у тимчасово окупованому Севастополі, а також дізнався про військовослужбовців, які перебувають на гаупвахті.

«Поруч з автопарком розташована гауптвахта Севастопольського гарнізону, де відбувають покарання так звані „відмовники“ — військовослужбовці, здебільшого з 810-ї бригади морської піхоти, які відмовлялися виконувати накази командування та брати участь у боях, продовжуючи зазнавати втрат на Курському напрямку», — кажуть в Атеш.

Військовослужбовців, за словами партизанів, відправлено на «перевиховання» у відповідних умовах утримання.

Раніше в Атеш повідомляли, що 810-та бригада морської піхоти рф втратила у Курській області 70% особового складу.

Про перекидання підрозділів 810-ї бригади морської піхоти ЧФ РФ до Курської області повідомляв кримський Telegram-канал Кримський вітер.

Пізніше видання Astra з посиланням на родичів загиблих повідомило, що в російській колоні, яку проти ночі 9 серпня знищили у Курській області, перебували військові бригади морської піхоти РФ, що дислокується в тимчасово окупованому Севастополі.
Про значні втрати 810-ї бригади у війні рф проти України повідомляли ще у травні 2022 року у Генеральному штабі Збройних сил України.

«У зв’язку зі значними втратами 810-ї окремої бригади морської піхоти Чорноморського флоту в ході бойових дій на території України прийнято рішення про доукомплектування бригади особовим складом з інших підрозділів, що входять до складу Чорноморського флоту, у тому числі членами екіпажів корабля», — йшлося у повідомленні 15 травня.

Згодом ворожа бригада понесла значні втрати на Херсонщині.

За даними Генштабу, станом на вересень 2022 року, 810-та окрема бригада морської піхоти ЧФ рф втратила майже 85% особового складу, а решта військовослужбовців були деморалізовані.

Related posts