На війні загинув 23-річний прикордонник з Одещини

На війні загинув 23-річний прикордонник з Одещини

На війні загинув 23-річний прикордонник Дмитро Княжковський з Одеської області.

Про це повідомили у Південному регіональному управлінні Держприкордонслужби України.

Дмитро Княжковський народився у селі Дібровка, що на Одещині. Середню освіту здобув у 2016 році у Малофонтанському НВК (школа І-ІІІ ступенів) та невдовзі вступив до Крижопільського професійного будівельного ліцею, де здобув професію електрозварювальника.

Свій військовий шлях у лавах Держприкордонслужби розпочав у липні 2019 року, підписавши контракт у Подільському прикордонному загоні. Службу проходив у мобільному підрозділі. Неодноразово виконував завдання в зоні проведення бойових дій на Бахмутському та Сумському напрямках.

“Дмитро вирізнявся серед своїх побратимів цілеспрямованим характером. Він завжди проявляв ініціативу та був вимогливим до себе, відстоював свою позицію та швидко виконував визначені йому завдання”, — розповів про свого підлеглого заступник начальника застави старший лейтенант Назар Лукиша.

28 вересня 2024 року старший сержант Дмитро Княжковський загинув унаслідок російської авіаційної атаки. Він отримав поранення несумісні з життям. Попрощалися із захисником у селі Малий Фонтан Подільського району Одеської області.

Related posts