Зросла кількість жертв російського обстрілу портової інфраструктури Одеської області – ОВА

Зросла кількість жертв російського обстрілу портової інфраструктури Одеської області – ОВА

Кількість загиблих унаслідок російського обстрілу портової інфраструктури Одеської області 9 жовтня зросла до семи, повідомив 10 жовтня в Telegram начальник обласної військової адміністрації Олег Кіпер.

“Кількість жертв унаслідок учорашньої російської ракетної атаки зросла до семи. Сьогодні вранці в лікарні помер 46-річний співробітник порту. Лікарі робили все можливе, але поранення були надто важкими”, – написав він.

Про загибель п’ятьох людей під час вечірнього обстрілу з боку країни-агресора Росії повідомляв віцепрем’єр-міністр із відновлення України – міністр розвитку громад та територій України Олексій Кулеба.

Пізніше Кіпер написав, що загинуло шестеро, а поранено 11 людей, семеро з яких – у важкому стані.

Який саме порт Одеської області було атаковано, влада не уточнила.

За даними Кулеби, під час атаки росіян було пошкоджено також цивільне судно під прапором Панами – контейнеровоз Shui Spirit. Віцепрем’єр зазначив, що це вже третє іноземне судно, яке атакувала Росія за останні чотири дні. Він також наголосив, що Україна залишається гарантом продовольчої безпеки, тому “важливо припинити практику цього терору – достатньою кількістю зброї, протиповітряною обороною, дипломатією, санкціями й покаранням за кожен воєнний злочин”.

Related posts