8 жoвтня. Яке сьoгодні свято. Гoловна забоpoна дня, яка вплине на ваше здоpов’я

8 жoвтня. Яке сьoгодні свято. Гoловна забоpoна дня, яка вплине на ваше здоpов’я

Розповідаємо, яке церковне свято відзначають 8 жовтня за новим і старим стилем, заборони дня, у кого іменини.
8 жовтня за новим церковним календарем згадують Пелагію Антіохійську. У народі день прозвали Палашки. Про традиції та прикмети 8 жовтня і яке сьогодні свято відзначають у церкві за старим стилем – у матеріалі. 8 жовтня 2024 року – яке церковне свято сьогодні за новим і старим церковним календарем 2023 року Православна церква України перейшла на новий календарний стиль, і всі православні свята з фіксованою датою змістилися на 13 днів раніше. Але частина вірян продовжує дотримуватися колишнього календаря – збереження старого стилю залишається правом релігійних громад і монастирів.
Яке сьогодні церковне свято в Україні за новим стилем 8 жовтня за новим церковним календарем (21 жовтня за старим) – день пам’яті Пелагії Антіохійської. Пелагія жила в III столітті, в Антіохії. Вона була неймовірно красива, працювала танцівницею і вела вільний спосіб життя. За красу її прозвали Маргарита, що в перекладі означає “перлина”. Одного разу до Сирії, на собор єпископів, приїхав єпископ Нонн. Побачивши багато вбрану і шалено вродливу дівчину, він був вражений не тільки її зовнішністю, а й манерами, далекими від християнства. Єпископ молився за Пелагею всю ніч, і наступного дня вона прийшла до церкви. Послухавши проповідь єпископа, дівчина вирішила хреститися. Після цього вона роздала своє багатство жебракам, а сама пішла в чоловічий монастир на Оливній горі і постриглася в ченці під виглядом юнакаТам свята Пелагея провела все життя до самої смерті. Мощі святої знаходяться в Єрусалимі, в Оливній печері.

Церковне свято 8 жовтня за старим стилем За старим календарним стилем – день пам’яті преподобної Єфросинії Олександрійської. Про що говорять прикмети на 8 жовтня Прикмети дня говорять про те, якою буде погода найближчим часом і зима: гарна погода сьогодні – така буде ще стояти три тижні; північний вітер – до холодної зими, південний – до теплої, західний – до сніжної; з дерев ще не опало листя – зима прийде нескоро.
У народному календарі 8 жовтня – свято Палашка, Ознобиці, Починки. Цього дня прийнято оглядати, чистити і лагодити зимовий одяг – важливо не залишати дірки в кишенях, інакше з дому підуть гроші. Що не можна робити 8 жовтня Церква цього дня, як і будь-якого іншого, не схвалює сварок, лихослів’я, пліток, наклепів і осуду, а також заздрості, жадібності, помсти і відчаю. Не слід відмовляти тим, хто просить про допомогу. У народі 8 жовтня заборонено лінуватися і байдикувати, а також не радять рубати старі дерева – за повір’ями, після цього весь рік будеш страждати від болю в кістках.

Що можна робити 8 жовтня Святій Пелагеї моляться про спасіння душі тих, хто веде неправедний спосіб життя, просять наставити на шлях істинний п’яниць і наркоманів. Допомагає також свята у важких хворобах і прийнятті рішення в складній ситуації. Цього дня дістають із шаф зимові речі, а літні ховають до наступного року. Усю консервацію, соління, заготовки заносять у комори та погреби. 8 жовтня – іменини сьогодні Іменини сьогодні за церковним календарем відзначають Таїсія, Тетяна, Петро, Віктор, Микола, Володимир, Іван, Дмитро, Павло, Василь.

Related posts