Один із трьох “Кинджалів” РФ влучив у районі аеродрому, РЕБ знешкодила десятки дронів – ПС ЗСУ

Один із трьох “Кинджалів” РФ влучив у районі аеродрому, РЕБ знешкодила десятки дронів – ПС ЗСУ

Уночі й уранці 7 жовтня Повітряні сили ЗСУ зафіксували понад 80 повітряних цілей, якими російські окупанти атакували Україну. Про це пресслужба ПС ЗСУ поінформувала в Telegram.

За даними Повітряних сил, атака тривала з 20.00 учорашнього вечора до 8.30 сьогодні.

Окупанти завдали удару балістичною ракетою “Іскандер-М”, керованою авіаційною ракетою Х-59, ракетою невстановленого типу з Курської і Бєлгородської областей, а також ударними БПЛА, які запускали з Орла, Приморсько-Ахтарська, Курська і Єйська.

Ще три ракети Х-47М2 “Кинджал” запустили російські винищувачі, які злетіли вранці з авіабази “Саваслєйка”.

“У результаті протиповітряного бою підтверджено збиття двох аеробалістичних ракет Х-47М2 “Кинджал” на Київщині та 32 ворожих ударних БПЛА у Миколаївській, Київській, Дніпропетровській, Сумській, Чернігівській, Полтавській і Харківській областях. Зафіксовано декілька влучань ворожих ударних БПЛА у прифронтовій Харківщині. Один із трьох “Кинджалів” влучив у районі аеродрому “Старокостянтинів” у Хмельницькій області”, – повідомили в ПС ЗСУ.

Ще 37 російських безпілотників “локаційно втратили” у різних регіонах України, імовірно, унаслідок активної протидії РЕБ, додали в командуванні. Один БПЛА досі в повітрі, тому бойова робота триває, зазначено в релізі.

Related posts