Сергій Жадан розповів, де служить та які завдання виконує на фронті: “Робота цікава”

Сергій Жадан розповів, де служить та які завдання виконує на фронті: “Робота цікава”

Письменник мобілізувався майже 5 місяців тому.

Відомий український письменник, музикант, лідер гурту “Жадан і Собаки” та військовий Сергій Жадан розповів, як минає його служба в ЗСУ. Артист відповів, де служить та чим займається у війську.

Як відомо, знаменитість поповнив лави ЗСУ у червні цього року. Музикант мобілізувався до 13-ї бригади Нацгвардії України “Хартія”. Разом із ним до на захист країни стали також інші музиканти з гурту “Жадан і собаки” – Євген Турчинов і Олександр Меренчук.

У своєму Instagram Жадан опублікував світлину з комбригом “Хартії” Ігорем Оболєнським та повідомив, що 1 жовтня в День захисників та захисниць України отримав відзнаку “Хартійний коїн”. Також письменник вирішив підбити підсумки майже 5-місячної служби.

Сергій Жадан і Ігор Оболєнський / Скріншот Instagram

За словами Сергія, 2 місяці він проходив військовий вишкіл, а зараз служить у батальйоні сил підтримки у взводі свого давнього приятеля Михайла Озерова. Музикант разом з побратимами займається облаштуванням позицій бригади на Харківщині.

“Ось уже два тижні служу штаб-сержантом другої категорії служби військової журналістики секції цивільно-військового співробітництва. Роботи багато, але робота цікава і корисна для бригади – комунікації всередині підрозділу і назовні, робота з особовим складом, наше чудове Радіо Хартія, яке стрімко набирає обертів, підтримка медичної та патронатної служб, фандрайзинг та багато іншого. Честь працювати на Сили оборони. Честь служити українському народові”, – поділився Жадан.

Що відомо про Жадана

До вступу в ЗСУ, Сергій був активним громадським діячем. Він надавав волонтерську допомогу військовим, а також навіть заснував благодійний фонд, який допомагає культурним та освітнім організаціям.

Жадан є автором відомих романів, зокрема, “Ворошиловград”, “Інтернат”, поетичних збірок “Цитатник”, “Ефіопія”, “Життя Марії”, “Тамплієри”.

У 2022 році письменника було висунуто на Нобелівську премію з літератури комітетом літературознавчих наук польської академії наук. Цього ж року він опинився у списку культурних діячів німецького видання Frankfurter Allgemeine Zeitung. Також Сергій отримав Премію миру німецьких книгарів.

Польське видання Gazeta Wyborcza назвала Жадана “Людиною року”. Серед його здобутків ще й англомовний переклад роману “Інтернат”, який отримав Літературну премію Європейського банку реконструкції та розвитку.

Нагадаємо, раніше Сергій Жадан розповів про службу в ЗСУ. Знаменитість поділився враженнями від проходження військового вишколу.

Related posts