Зеленський сказав Шольцу, що Україна не підтримає жодних альтернативних мирних ініціатив

Зеленський сказав Шольцу, що Україна не підтримає жодних альтернативних мирних ініціатив

Президент України Володимир Зеленський повідомив у Х 23 вересня, що під час візиту до США провів зустріч із канцлером ФРН Олафом Шольцом.

“Говорили про те, як зробити справедливий мир ближчим. Головне – зберігати єдність, – наголосив глава держави. – Наша формула миру створена саме для цього, і ми провели успішний перший саміт миру. Готуємо зараз другий. Це реальний майданчик, щоб гарантувати повне відновлення безпеки для України й усієї Європи”.

Зеленський під час переговорів із Шольцом висловив подяку Німеччині за підтримку України й вагомий внесок у посилення оборонних можливостей України, насамперед – за системи ППО, поінформував пресцентр ОП.

Від початку повномасштабного вторгнення ФРН надала різнобічну підтримку Києву на €35 млрд.

“Лідери узгодили подальшу співпрацю в межах міжнародних форматів і обговорили спільні кроки заради наближення справедливого миру, зокрема реалізацію рішень першого саміту миру та підготовку до другого саміту. Президент наголосив, що Україна не підтримає жодних альтернативних мирних ініціатив, які можуть розколоти єдність міжнародної спільноти”, – ідеться в повідомленні ОП.

Related posts