Гарріс планує зустрітися із Зеленським наступного тижня – ЗМІ

Гарріс планує зустрітися із Зеленським наступного тижня – ЗМІ

Президент України Володимир Зеленський може зустрітися з віцепрезиденткою США, кандидаткою у президенти від Демократичної партії Камалою Гарріс наступного тижня під час візиту у США. Про це 18-го й 19 вересня з посиланням на джерела повідомили CNN і Bloomberg.

За словами співрозмовника Bloomberg, Гарріс планує зустріч із Зеленським, “оскільки намагається розширити свій зовнішньополітичний профіль”.

Водночас офіційно у США цієї зустрічі поки не підтвердили. Координатор Ради національної безпеки зі стратегічних комунікацій Джон Кірбі сказав, що, на його думку, “якщо випаде можливість”, то ця зустріч відбудеться.

Наступного тижня Зеленський полетить у США, де виступить на засіданні Генасамблеї ООН і візьме участь у засіданні Радбезу ООН. Виступ Зеленського в Генасамблеї заплановано на 25 вересня.

Очікують, що під час візиту у США Зеленський також зустрінеться із президентом США Джо Байденом і, ймовірно, з експрезидентом, кандидатом у президенти від Республіканської партії Дональдом Трампом. Трамп, відповідаючи на запитання журналістів, сказав, що, “імовірно”, така зустріч відбудеться.

Наприкінці серпня Зеленський заявив, що планує презентувати розроблений Україною план перемоги Байдену, Гарріс і Трампу. 18 вересня він заявив, що план повністю готовий. На думку президента України, реалізація цього плану залежить від рішень Байдена, а не нелегітимного президента РФ Володимира Путіна.

Related posts