У Харкові СБУ затримала чоловіка, якого підозрює у наведенні російських КАБ на область

У Харкові СБУ затримала чоловіка, якого підозрює у наведенні російських КАБ на область

У Харкові затримали 42-річного місцевого жителя, який за інформацією слідства, є агентом воєнної розвідки РФ. Чоловік, за інформацією пресслужби СБУ, коригував ракетно-бомбові удари ворога по прифронтовому місту й прилеглих територіях.

Пріоритетними цілями ворога були пункти тимчасового базування українських військ, які залучені до бойових дій на харківському напрямку, повідомили в СБУ.

Затриманий, як стверджують правоохоронці, регулярно обходив райони міста і приховано фіксував їхнє розташування. Координати позначав на гугл-картах і надсилав своєму російському кураторові.

Чоловік виявився безробітним. У поле зору окупантів потрапив через свої прокремлівські дописи у Telegram-каналах, ідеться у повідомленні.

Під час обшуків у нього вилучили мобільний телефон. Правоохоронці вважають, що його підозрюваний використовував, щоб фіксувати координати ЗСУ й передавати інформацію ФСБ.

Чоловіку оголосили підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. У разі доведення провини йому загрожує довічне увʼязнення.

Related posts