Зеленський підписав закон про включення Сил безпілотних систем до окремих родів сил ЗСУ

Зеленський підписав закон про включення Сил безпілотних систем до окремих родів сил ЗСУ

Президент України Володимир Зеленський підписав закон №11507, який передбачає включення до окремих родів сил Збройних сил України нової структури – Сил безпілотних систем. Про це вказано у картці законопроєкту.

Верховна Рада проголосувала за ухвалення відповідного законопроєкту 3 вересня — його в цілому підтримали 294 народні депутати. 16 вересня документ був повернений до Верховної Ради з підписом від Президента України.

Логотипом нового роду військ обрали сталеву ластівку — “миролюбне створіння, яке перетворюється на холоднокровну машину помсти для кривдників”, пояснили у СБС. Це зображення згенерував штучний інтелект, що символізує акцент на технологіях та їхню роль у сучасній війні.

Fullscreen

Зазначимо, що президент України ще 6 лютого підписав указ, який розпочав створення в українських Силах оборони окремого роду сил — Сил безпілотних систем.

Нагадаємо, що 2 серпня повідомлялося, що 14-й окремий полк БпАк” перейшов до Сил безпілотних систем ЗСУ, також було проведено ребрендинг. Підрозділ офіційно змінив назву на “14-й окремий полк БпАК” СБС ЗСУ. Українські бійці продовжать кропітку та систематичну роботу із захисту держави та громадян.

Related posts