Сирський хоче збільшити строк базової загальновійськової підготовки, проєкт розпочнуть у жовтні – листопаді

Сирський хоче збільшити строк базової загальновійськової підготовки, проєкт розпочнуть у жовтні – листопаді

В Україні можуть збільшити строк базової загальновійськової підготовки мобілізованих. Про це 15 вересня у Facebook повідомив головком ЗСУ Олександр Сирський.

За його словами, якісна підготовка є одним із основних чинників збереження життя українського воїна, тому для цього докладають максимум зусиль.

Сирський розповів, що провів робочу нараду щодо цього питання за участі керівників органів військового управління, які займаються підготовкою, а також командирів бойових бригад і начальників навчальних центрів.

“Обговорили проблемні питання, які впливають на якість підготовки військовослужбовців і напрацювали шляхи їх вирішення. Розглянули напрямки вдосконалення навчальних програм”, – проінформував головком ЗСУ.

Як зазначив Сирський, головну роль у якості підготовки відіграють інструктори.

“Тому максимальну увагу приділяємо залученню вмотивованих інструкторів із бойовим досвідом. Також опрацьовуємо можливість створення Школи інструкторів, яка буде основним і єдиним джерелом якісно підготовленого інструкторського складу”, – наголосив головком ЗСУ.

Крім того, триває робота щодо підвищення якості підготовки військовослужбовців у навчальних центрах, додав він.

“Працюємо над тим, щоб збільшити термін базової загальновійськової підготовки. Відповідний проєкт буде розпочато у жовтні – листопаді цього року”, – резюмував Сирський.

Related posts