“Я опинився в країні, яка є дуже об’єднаною”: Дуглас про Україну під час війни

“Я опинився в країні, яка є дуже об’єднаною”: Дуглас про Україну під час війни

Зірка “Основного інстинкту” висловився про повномасштабне вторгнення.

Відомий американський актор, який знімався у фільмі “Основний інстинкт”, Майкл Дуглас висловився про війну в Україну. Оскароносний артист, що ніколи раніше не був у Києві, поділився, що йому було вкрай важливо побачити нашу країну зараз.

Як відомо, 11 вересня знаменитість прибув до Києва. Разом зі своїм сином Діланом він відвідав головні пам’ятки столиці, а також взяв участь у Саміті перших леді та джентльменів Олени Зеленської.

За словами Дугласа, у Києві він почувався в безпеці. Він приємно здивований атмосферою у столиці. Актор зізнається, що ніколи не думав, що це місто настільки дивовижне та красиве. Ба більше, Майкл каже, що українці зараз надихають увесь світ та стали прикладом, зокрема, для США:

Я опинився в країні, яка є дуже об’єднаною, і це попри те, що війна триває так довго. Я знаю, що з’явилася втома, але ви повинні зрозуміти, як надихаєте, – як нова демократія, якій тільки 30 років, і це чудове нагадування Америці, що плекає демократію 278 років і має свої проблеми.

Майкл Дуглас / REUTERS

Актор не приховує, що очікував побачити українську столицю більш зруйнованою. Однак, попри красу Києву, він все ж побачив те, від чого завмирає серце. Йдеться про дитячу лікарню “Охматдит”, яку окупанти зруйнували під час обстрілу 8 липня. Дуглас не розуміє, як росіяни могли поцілити просто у будівлю, де перебували сотні дітей.

“Важко уявити, яким має бути громадянське суспільство, яке дозволяє бомбити дитячу лікарню, навіть в умовах війни. В Америці ми ще більше зрозуміли рівень жорстокості ворога, з яким ви боретесь”, – підкреслив артист.

Нагадаємо, раніше Майкл Дуглас відповів, чи не було йому страшно їхати до України під час війни.

Related posts