Зеленський пояснив, чи існує загроза наступу окупантів на Суми

Зеленський пояснив, чи існує загроза наступу окупантів на Суми

Глава держави наголосив, що також спостерігаються зміни у загальній ситуації у війні

На даний момент ЗСУ зупинили загрозу російського наступу на місто Суми. Про це повідомив президент Володимир Зеленський під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн».

«Завдяки нашим діям зараз немає жодної загрози, що Росія розпочне нову офензиву (наступ) на нашу територію проти міста Суми, як це було у травні, коли Путін розпочав наступ проти нашого міста Харкова», – сказав глава держави.

Зеленський наголосив, що також спостерігаються зміни у загальній ситуації у війні.

Також глава держави закликав партнерів надавати пакети допомоги швидше, оскільки від цього залежить ситуація на полі бою.

«Ми повинні змусити Росію шукати мир … Це реалістично, натиснути на них, щоб вони обрали мир. Ви знаєте, що ми працюємо з мінімальною кількістю озброєння. Ми вдячні, дуже вдячні за кожен пакет допомоги, який надається Україні від вас, від ваших країн, але нам потрібно більше озброєння, щоб витіснити російські війська з наших територій. Особливо з Донецької області», – сказав він.

Нагадаємо, Зеленський також повідомив, що під час спецоперації ЗСУ на Курщині російська армія втратила близько шести тисяч військових вбитими та пораненими.

Сьогодні, 6 вересня, президент Володимир Зеленський прибув на засідання контактної групи з питань оборони України на авіабазу «Рамштайн» до Німеччини. Глава держави зазначив, що візьме участь у засіданні групи та зустрінуся з міністрами оборони США та Німеччини Ллойдом Остіном і Борисом Пісторіусом.
Раніше глава держави повідомив, що військова операція ЗСУ у Курській області була превентивним ударом. Українське командування застосувало план «А». За словами президента, Україна знала, що росіяни можуть прорвати кордон у Сумській області, навпроти Курської області. Якби це сталося, Україні б довелося довго зупиняти ворога. Президент додав, що все, що зараз відбувається у Курській області, – це не імпровізація, а чітка операція. Глава держави наголосив, що прорив у Курській області – це лише частина операції.

Related posts