Біля консульства Ізраїлю в Мюнхені відкрили вогонь, стрілець загинув. ЗМІ виявили в нього зв’язок з ІДІЛ

Біля консульства Ізраїлю в Мюнхені відкрили вогонь, стрілець загинув. ЗМІ виявили в нього зв’язок з ІДІЛ

Уранці 5 вересня біля консульства Ізраїлю в центрі Мюнхена (Німеччина) чоловік відкрив стрілянину по поліцейських із гвинтівки. Про це повідомляє “Bild на русском”.

Камери відеоспостереження зняли, як стрілець зробив кілька пострілів і кинувся тікати, а поліцейські відкрили вогонь у відповідь.

Один з очевидців розповів виданню, що за кілька хвилин поліцейські ліквідували стрільця, вистріливши в нього “не менше ніж 30–40 разів”. Bild з’ясував, що було кілька влучань у верхню частину тіла.

Видання з’ясувало, що загиблий – уродженець Австрії 2006 року народження, який перебуває на обліку поліції як ісламіст, його звуть Емрах. 2023 року в Австрії його підозрювали в поширенні пропаганди ІДІЛ. Поліція відкрила кримінальне провадження, проте прокуратура незабаром закрила його.

Експерт зі зброї, ознайомившись зі зробленим під час нападу фото стрільця, зробив висновок, що він був озброєний гвинтівкою Mauser з багнетом, таку зброю використовували ще під час Другої світової війни.

Пізніше глава МВС Баварії Йоахім Геррман розповів, що 18-річний Емрах І. – громадянин Австрії з боснійським корінням, до Мюнхена він приїхав машиною із зальцбурзькими (Австрія) номерами.

Точні мотиви вчинку стрільця ще з’ясовують, наголосив Геррман.

“Bild на русском” звертає увагу, що напад на поліцейських у Мюнхені стався в річницю теракту на мюнхенській Олімпіаді 1972 року, коли палестинські терористи вбили 11 спортсменів з Ізраїлю.

Related posts