Наступальний ресурс росіян вичерпується, вони видихаються, – майор Нацгвардії

Наступальний ресурс росіян вичерпується, вони видихаються, – майор Нацгвардії

За його словами, вичерпується саме технологічна можливість, а не кількість солдат.

До кінця вересня або до перших чисел жовтня наступальний ресурс російських окупаційних військ вичерпається. Ветеран російсько-української війни, майор запасу НГУ, Олексій Гетьман зазначив, що є вже ознаки того, що противник видихається.

“Про це можна сказати навіть без певних ознак, бо це технологічні моменти. Не може будь-яка армія продовжувати довготривалі наступальні дії, рік чи півтора. Це не через те, що якась армія гарна і може це роботи, а інша – погана, бо наступ готується технологічно. Думаю, до кінця вересня вичерпається наступальний ресурс противника або, можливо, до якихось перших чисел жовтня. Росіяни готувалися до цього наступу приблизно пів року “, – розповів він в етері “Еспресо”.

Як пояснив військовий, підготовка – це не купа людей з технікою збирається у наступ. Відбувається ретельний процес підготовки, того, як працюватиме логістика, яка взаємодія, система зв’язку та хто і куди рухається. За словами Гетьмана, вичерпується саме технологічна можливість, а не кількість солдат. Він додав, що неправильно вважати, що достатньо лише додати людей і ті продовжать наступ.

“Ні, не можуть. Наступи так не робляться. Армія так наступати не може. Якщо вони просто будуть додавати людей і кидати їх, то тоді просто стоятимуть на одному місці. Повторю, наступ росіяни готували пів року, а те, що вони підготували, – ресурс, технологічний, не тільки людський, він вичерпується. Щодо ознак цього, то, по-перше, на деяких місцях ми робимо контрнаступальні дії, удари та контрудари, забираємо втрачені позиції. Нехай це 10-20 метрів, але є сам факт. А ті ділянки, де ворог наступав, якщо подивитися уважно, то вони звужуються. Тобто місця фронту, по яким робилися найпотужніші наступальні дії окупантів, звужуються, а це означає, що вони вичерпуються”, – пояснює майор запасу.

Однак, зменшення наступальних можливостей  ще не означає, що росіяни зупиняться й більше не буде масивних, потужних дій.

Війна в Україні – ситуація на фронті

Російські окупанти щодня штурмують малими піхотними групами позиції ЗСУ за каналом у Часовому Яру.

Військовий експерт Олександр Мусієнко заявив, що російські окупанти у найближчій перспективі змінять свої пріоритети й головним напрямком стане не Покровський, а Курахівський.

На півдні України – на Оріхівському (Запоріжжя) та Придніпровському (Херсонщина) напрямках після певного зменшення атак російські окупанти знову помітно збільшили кількість обстрілів та атак суходолом.

Related posts