Чи врятувала б Україна Покровськ, якби не пішла на Курщину: ветеран АТО дав відповідь

Чи врятувала б Україна Покровськ, якби не пішла на Курщину: ветеран АТО дав відповідь

На думку Дикого, російські окупанти незабаром зможуть наблизитися до Покровська.

“Дійдуть вони до нього, дійдуть скоро… Але якби ми взяли й всіх тих, хто зараз у Курській області – всіх засипали б на Покровськ. Так, ми уповільнили б цей процес. Але ми б його не зупинили. Як ми не зупинили його ані в Соледарі, ані в Бахмуті, ані в Авдіївці. Все, що ми можемо – це збільшувати ціну за їхнє просування в очікуванні, поки в них закінчаться всі ресурси. Ми можемо їх перемелювати потрохи, паралельно отак відповзаючи”, – додав Дикий.

За його словами, скільки б резервів ми не перекинули під Покровськ – повністю зупинити наступ РФ там у Сил оборони не вийшло б. Водночас операцією в Курській області Україна здобуває значно більше, вважає експерт.

“Для нас шанс у тому, що вони зараз закидують Курщину строковиками тому, що є політичне рішення – не знімати боєздатні частини з Донбасу. Вона повністю переламала весь міжнародний дискурс. Перед початком курської операції їх (західні медіа) було моніторити важче, ніж російські пабліки. Домінуючим наративом у західних медіа було, що Росія невблаганна, перемогти її неможливо… Упс, Курська операція. Змінюється дискурс радикально”, – пояснив Дикий.

Також експерт додав, що з військової точки зору Курська операція також важлива через початок процесів у середині Росії, а також збільшення обмінного фонду для України. Водночас він відзначив, що наразі РФ активізувала свою пропаганду, щоб применшити результати українського наступу в Курській області.

“Дуже важливо зараз зрозуміти, що битва йде не за Покровськ. Битва ця йде за мізки. За мізки людей у тилу, за мізки західних людей. За що взагалі йде ця війна – здається треба нагадати. Тому що інколи здається враження, що у нас з РФ війна за місто Покровськ. При всій повазі, я не вважаю, що Покровськ – ніщо. Але війна йде за те, хто переможе загалом. І конкретно для нашої країни – чи будемо ми існувати”, – пояснив Дикий.

Російсько-українська війна: важливі новини

Напередодні видання Forbes повідомило, що наступ російських військ на Покровськ не тільки ставить під загрозу важливі шляхи постачання, саме місто і всіх його мирних мешканців. Він також створює вкрай небезпечну ситуацію для українських військ на південь від Покровська.

Тим часом колишній посол США в НАТО Курт Волкер вважає, що вторгнення України в Курську область РФ показує, що Росія не може одночасно нападати та захищатися.

Related posts