Британська розвідка проаналізувала кар’єрний зліт племінниці Путіна

Британська розвідка проаналізувала кар’єрний зліт племінниці Путіна

До 2023 року Анна Цивільова не мала жодного стосунку до оборонної тематики

Призначення племінниці Путіна на високу посаду у військове міністерство викликало хвилю обурення в російських колах. Про це повідомляє Міністерство оборони Британії.

Зокрема, Анна Цивільова, яка є племінницею російського диктатора Володимира Путіна, отримала посаду статс-секретаря Міністерства оборони РФ. При цьому вона зберегла за собою раніше отриману посаду заступниці міністра оборони. Як статс-секретар Цивільова підноситься над рядовими заступниками міністра оборони (яких ще сім) і відповідає за відносини Міноборони із законодавчою владою та іншими урядовими органами.

До 2023 року Цивільова не мала жодного стосунку до оборонної тематики: вона здобула освіту психіатра, а потім заробила гроші в низці компаній, що займаються постачанням медикаментів. У 2023 році вона стала головою державного фонду підтримки учасників «Захисники Вітчизни», який займався організацією добровільних пожертвувань на підтримку війни в Україні.

Варто зазначити, що Цивільова одружена з міністром енергетики Росії Сергієм Цивільовим.

«Початкове призначення Цивільової в червні викликало приглушену критику з боку російської преси за кумівство, що стало випробуванням навіть для російської терпимості до корупційної практики. Існує реальна можливість того, що її подальше підвищення свідчить про зростання замкнутості російської еліти», – йдеться в огляді.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін призначив свою родичку Анну Цивільову на нову посаду у Міністерстві оборони. Відповідний указ оприлюднено на сайті Кремля. У документі вказано, що вона обійматиме пост статс-секретаря – заступника міністра оборони.

Раніше у Росії було затримано колишнього заступника міністра оборони Дмитра Булгакова через корупцію. Відомо, що Булгаков обіймав посаду заступника міністра оборони з 2008 року до вересня 2022 року, у 2016 році йому було надано звання «Героя Росії».

Також у квітні цього року у справі про корупцію було заарештовано заступника міністра оборони Тимура Іванова. Згодом стало відомо, що Басманний суд Москви відправив у СІЗО заступника міністра оборони Росії Тимура Іванова, якого обвинувачують в отриманні хабаря в особливо великому розмірі. Іванова заарештовано до 23 червня. Також заарештували другого фігуранта справи Сергія Бородіна.

До слова, Кремль проводить зачистки в оборонній промисловості. Посилюються репресії проти тих, «хто недостатньо політично захищений».

 

Related posts