Стало відомо, як далеко ЗСУ просунулися в Курській області за тиждень

Стало відомо, як далеко ЗСУ просунулися в Курській області за тиждень

Зона контролю продовжує розширюватися, зазначив експерт.

За тиждень ЗСУ взяли під контроль 31 км² території Курської області Росії, у середньому українські бійці просуваються на 4,5 км² на добу, підрахував військово-політичний оглядач Олександр Коваленко.

“Результат, озвучений генералом Сирським, – це той результат, який можна озвучувати журналістам, щоб ті рознесли по своїх майданчиках. Сьогодні було озвучено цифру контролю території в 1 294 км². 15 серпня це було 1 150 км². 20 серпня генерал Сирський доповідав президенту України про контроль 1 263 км²”, – зазначив експерт.

Коваленко додав, що на тлі того, як зона контролю в Курській області продовжує розширюватися, уваги до цієї зони відчуження в російських балакучих голів усе менше й менше:

“Крім того, у них стало проявлятися все більше апатичності. Втратили контроль над селом? Це не критично. Без істотних змін. Усе під контролем!… З одного боку, це зайвий раз демонструє те, що росіянам, за великим рахунком, начхати на своїх співвітчизників, і в якийсь момент навіть шок-контент відходить на задній план… З іншого боку, це дає змогу проводити операції на території Росії будь-якого масштабу. Наприклад, Курська операція поки не вийшла на оперативний рівень, але дуже близька до цього, особливо в районі Кореневого”.

Операція ЗСУ в Курській області – актуальне

Нагадаємо, за словами головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, Росія перекинула на Курський напрямок близько 30 тисяч своїх військовослужбовців, ця цифра зростає.

Також він повідомив, що станом на сьогодніпід контроль ЗСУ взято 1 тисячу 294 квадратних кілометри території, 100 населених пунктів, які розміщені на цій території.

Related posts