У Міненерго розповіли, скільки будуть діяти графіки відключень світла

У Міненерго розповіли, скільки будуть діяти графіки відключень світла

Графіки стабілізаційних відключень будуть діяти до тих пір, поки енергетикам не вдасться стабілізувати роботу енергосистеми. Про це повідомила заступниця міністра енергетики Світлана Гринчук в ефірі телемарафону.

За її словами, вчорашня атака стала однією з наймасованіших атак саме на енергосистему.

“127 ракет, 109 дронів було випущено ворогом, багато з них дійсно завдали значних руйнувань енергетичній системі, значних пошкоджень. Енергетики працюють там, де це дозволяє безпекова ситуація, на всіх об’єктах. І дійсно вчора оператори системи передачі для того, щоб вберегти цілісність системи, довелося запроваджувати графіки екстрених відключень, аварійних відключень”, – сказала Гринчук.

Вона зазначила, що графіки планових відключень будуть діяти, поки енергетикам не вдасться стабілізувати роботу енергосистеми.

“Зараз тільки відбувається оцінка пошкоджень на всіх об’єктах і там, де це можливо, енергетики вже приступили до аварійно-відновлювальних робіт, аби якомога швидше повернути нормальну роботу енергосистеми. І сподіваємось відмовитись або послабити графіки відключень”, – сказала заступниця міністра.

Гринчук наголосила, що необхідно розуміти: енергетика знову під атаками ворога, ситуація складна, але контрольована, і енергетики намагаються робити все для того, аби якомога швидше привести до ладу обладнання, об’єкти і стабілізувати роботу енергетичної системи.

Новий удар РФ по українській енергосистемі – останні новини

Учора, 26 серпня, російські окупанти вчергове здійснили масований ракетно-дроновий обстріл українських енергетичних об’єктів. Внаслідок цього у багатьох областях почалися перебої із електропостачанням.

Ситуацію в українській енергетиці після нової атаки росіян експерти оцінили як складну, повідомив міністр енергетики України Герман Галущенко.

Гендиректор Yasno Сергій Коваленко повідомив, що 27 серпня без електроенергії одночасно може бути 50-70% населення. За інформацією від “Укренерго”, в місті Києві, Київській, Одеській, Дніпропетровській, Донецькій областях сьогодні будуть задіяні графіки стабілізаційних відключень.

 

Related posts