На підконтрольну уряду України територію вдалося повернути ще вісім дітей – Мінреінтеграції

На підконтрольну уряду України територію вдалося повернути ще вісім дітей – Мінреінтеграції

З тимчасово окупованої території України та з країни-агресорки Росії на підконтрольну українській владі територію евакуювали вісім українських дітей. Про це 16 серпня проінформувало Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

“На підконтрольну уряду України територію вдалося повернути ще вісім дітей. Діти перебували на тимчасово окупованих територіях України та в РФ. […] Діти з батьками у безпеці. До адаптації сімей на новому місці залучені всі необхідні служби”, – йдеться у повідомленні.

У міністерстві зазначили, що серед тих, кого вдалося вивезти на підконтрольну українській владі територію, – 16-річна дівчина з Івано-Франківської області.

“У 2021 році вона переїхала до батька в РФ, але після його трагічної загибелі у ДТП залишилася сама. Попри спроби влади РФ переконати дівчину залишитися і взяти опіку російських громадян, вона прагнула повернутися додому. На щастя, її вдалося привезти до матері”, – пояснили у відомстві.

Посилаючись на начальника Херсонської обласної військової адміністрації Олександра Прокудіна, Мінреінтеграції також повідомило про вивезення з тимчасово окупованої частини регіону двох українських родин.

“Вони виховують трьох хлопчиків. Наймолодшому з них 10 років, а найстаршому – 17”, – сказано в релізі.

Related posts