Сили оборони вдарили по Криму: названо ймовірні втрати Росії

Сили оборони вдарили по Криму: названо ймовірні втрати Росії

Попередньо відомо, що уражено катер у морському спеціалізованому порту.

У тимчасово окупованому Криму вночі 16 серпня Силам оборони України, ймовірно, вдалося уразити поромну переправу російських окупантів та катер.

Як повідомив речник української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук, за попередньою інформацією, уражено катер у Чорноморському – морському спеціалізованому порту підприємства “Чорноморнафтогаз”.

“Нічна атака на Крим, попередньо уражені: поромна переправа у порту Керчі, катер у Чорноморському”, – написав він.

У мережі публікують відео атаки.

Втрати Росії у Криму – що повідомлялося

Нагадаємо, після того, як ЗСУ уразили пором “Славянин” у порту “Кавказ” (РФ), російським окупантам все ж таки вдалося відновити функціонування поромної переправи. За словами речника Військово-морських сил ЗС України Дмитра Плетенчука, серед помітних змін у морі можна назвати те, що противнику вдалося відновити переправу. Це зроблено за рахунок відремонтованого одного з поромів, який було пошкоджено минулого разу – він був уражений Силами оборони. Він менший ніж “Славянин” вдвічі за кількістю вагонів.

За словами Плетенчука, що поки немає нових деталей про уражену російську субмарину “Ростов-на-Дону”, яку Сили оборони “дістали” нещодавно у тимчасово окупованому Криму. Водночас він розповів, що після її першого ураження (у 2023 році), загарбники перетягнули субмарину в інше місце, де ховали під засобами маскування. Водночас російські пропагандисти неодноразово наголошували, що цей підводний човен буде відремонтовано. Але, скоріш за все, субмарина наразі отримала суттєві пошкодження.

Related posts