На початку боїв у Курській області росіяни приймали українців за своїх, – офіцер ЗСУ

На початку боїв у Курській області росіяни приймали українців за своїх, – офіцер ЗСУ

Близько 100 російських солдатів вийшли з вантажівок і рушили в бік позицій ЗСУ.

Український офіцер на ім’я Володимир розповів, що 6 серпня, у перший день наступу в Курській області, ЗСУ так швидко просувалися вперед, що російські військові часто помилялися, приймаючи українців за своїх.

За словами Володимира, одна з його частин уже в перший день зайняла другу лінію оборони ЗС РФ. Незабаром туди під’їхали дві російські військові вантажівки. Про це пише BILD.

“Близько 100 російських солдатів вийшли з вантажівок і рушили в бік нашої позиції. Вони не знали, що їхня друга лінія – це вже наша перша. <…> Коли вони підійшли приблизно на 60 метрів, наші солдати відкрили вогонь”, – розповів офіцер.

Уже в сутінках до українських солдатів під’їхав російський танк.

“Дуло було повернуто назад, танк не був готовий до бою”, – заявив Володимир.

Очевидно, танкісти теж не знали, що цю територію вже контролюють ЗСУ. Танк поїхав у бік лісу, де українці рили окопи. Російський танкіст вийшов і запитав їх: “Хлопці, де краще припаркуватися?” Українці відповіли: “Виходьте, ви вже припаркувалися”. “Так ми захопили танк!” – розповів офіцер.

Ситуація в Курській області

Ймовірно, одна з цілей, яку переслідувала Україна своїм вторгненням у Курську область, поступово досягається. Росія починає знімати війська з фронту в Україні і перекидає їх на домашній фронт, пише Business Insider.

Вторгнення України в Курську область минулого тижня застало Росію зненацька. Наразі ЗСУ контролюють значну територію, включно з принаймні одним містом і десятками сіл. Аналітики розповіли Business Insider, що однією з основних цілей операції України є відволікання російських військ від лінії фронту в Україні.

Related posts