Зброя, техніка і дрони для розвідки. ГУР отримав допомогу від BROCARD на 215 млн грн

Зброя, техніка і дрони для розвідки. ГУР отримав допомогу від BROCARD на 215 млн грн

Сума допомоги силам оборони України від групи компаній Brocard за 2,5 роки повномасштабного вторгнення сягнула понад 215 млн грн. Про це йшлося 12 серпня на брифінгу керівництва ГУР МО України, в якому взяли участь також керівники Brocard, пише агентство “Українські новини”.

“Наша обороноздатність базується на двох ключових принципах: героїчній роботі Сил оборони Україні та спецпідрозділів і системній допомозі від громадян та юридичних осіб. Цінно, що до цього долучаються відповідальні бізнеси”, – заявив речник ГУР МО України Євгеній Єрін.

На брифінгу показали придбану на кошти компанії техніку, яка незабаром вирушить на фронт: вантажний автомобіль Daewoo Novus, пікапи Mitsubishi L200, квадро цикли, квадрокоптери Mavic 3Т, 155-мм артилерійські снаряди, 122-мм реактивні снаряди, 120 мм міномети М-75.

“Ми вдячні міжнародним інвесторам і, зокрема, бенефіціару групи компаній Brocard Філіпу Бенасену за вагомий внесок у зміцнення обороноздатності нашої держави і протистояння агресору, – зазначив Єрін. – Саме така відповідальність бізнесу сприяє нашій міцності, здатності боротися із ворогом та тримати суверенітет України”.

“Українські новини” зазначили, що в квітні 2024 року голова ГУР Кирило Буданов передав компанії подяку “за високу державницьку та громадянську позицію, за вагомий матеріальний внесок у зміцненні обороноздатності нашої держави і протистоянню агресору”.

Директорка ТОВ “Егзагон” Оксана Гут, повідомила, що до кінця 2024 року Brocard планує надати Силам оборони України ще 100–120 млн грн і передала символічний сертифікат на 100 млн грн представникам воєнної розвідки України.

“Внесок відповідального бізнесу у майбутнє України не обмежується фінансовою допомогою війську, адже бізнес системно працює на економіку країни, а тому і на її боєздатність, – сказала вона. – Так, сума податків, сплачених групою у 2024 року, сягне 800 млн грн. Штат співробітників, збережених під час повномасштабної війни, складає 1 500 людей, і всі вони отримують офіційну конкурентну заробітну платню”.

Related posts