Кулеба вважає, що вибори у країнах-партнерах не зашкодять підтримці України

Кулеба вважає, що вибори у країнах-партнерах не зашкодять підтримці України

Україна готова співпрацювати з будь-якими політичними силами в разі їх приходу до влади у державах-партнерах. Про це 2 липня заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на панельній дискусії видання The Economist “Подолання конфліктів: у пошуках можливостей”, яка відбулася в Афінах, повідомляє “Урядовий портал”.

Очільник МЗС назвав три причини, чому не варто драматизувати результати виборів за кордоном.

По-перше, за словами Кулеби, підтримка України серед демократичних держав ґрунтується на солідарності й підтримці суспільства.

“По-друге, ми повинні дивитися на дії, а не на слова кандидатів. Одна справа – вести передвиборчу кампанію й згуртовувати своїх виборців, а інша – бути в уряді й брати на себе відповідальність за ухвалення рішень. Ми вже бачили таку відмінність багато разів у минулому”, – наголосив Кулеба.

Третьою причиною очільник МЗС назвав те, що альтернативи підтримці перемоги України й забезпеченню поразки російської агресії просто не існує.

“Інакше під загрозою опиниться національна безпека наших партнерів. Це стосується як Європи, так і Сполучених Штатів і решти світу”, – підкреслив міністр.

Очільник МЗС також нагадав учасникам заходу, що в разі успіху в Україні Росія продовжить агресію проти інших країн Європи, а її союзники – КНДР та Іран – відчують сили кинути виклик стабільності в інших частинах світу.

Related posts