Військово-повітряні сили Білорусі перевели в “бойову готовність” – Лукашенко

Військово-повітряні сили Білорусі перевели в “бойову готовність” – Лукашенко

У Білорусі на бойове чергування вивели ракетні комплекси “Полонез” та “Іскандер”. Про це 2 липня заявив самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко на урочистому зібранні з нагоди дня незалежності республіки, відео оприлюднив наближений до пресслужби Лукашенка Telegram-канал “Пул Первого”.

За словами Лукашенка, ситуація на кордоні України й Білорусі нагнітається через прибуття військового контингенту з Росії “для участі в параді з нагоди дня незалежності Білорусі в Мінську”.

“Дуже активізувалися наші сусіди в останні кілька днів, може навіть кілька тижнів, дуже активізувалися. Наші військові, прикордонники, це одразу помітили. […] Багато хто розцінює це, як великий контингет іноземних представників, передусім нашої братської Росії, прибули до нас на день незалежності, зокрема великий повітряний ешелон, за що я міністру [оборони] РФ [Андрію Бєлоусову] вдячний”, – заявив самопроголошений президент Білорусі.

Він зазначив, що Білорусь не повинна допустити ескалації й повідомив, що білоруських прикордонників перевели на посилену охорону кордону, також розгорнули сили спеціальних операцій.

“На позиції ракетної системи вивели “Полонез” та “Іскандер”, – додав Лукашенко.

Related posts