“275 DDoS-атак на день”. Вигівський розповів у Європолі про цілі Росії у кіберпросторі України

“275 DDoS-атак на день”. Вигівський розповів у Європолі про цілі Росії у кіберпросторі України

Росія застосовує проти України гібридні методи агресії, зокрема у кіберпросторі, заявив під час виступу у штаб-квартирі Європолу у Гаазі (Нідерланди) голова Національної поліції України Іван Вигівський. Про це 27 вересня Нацполіція поінформувала у Facebook.

“У гібридній війні російський ворог використовує багато інструментів, або досягти своїх цілей. Серед них – посіяти паніку, виснажити систему правоохоронних та державних органів, дискредитувати Сили безпеки і оборони України в очах як українців, так і європейських партнерів”, – сказав Вигівський.

За його даними, у перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну, яке почалося 24 лютого 2022 року, кібератаки на державно-військовий сектор України зросли на 196%, а рекордом стали 275 DDoS-атак на день.

Вигівський розповів, що Нацполіція України “значно вдосконалила систему реагування, протоколи дій та методи розкриття вказаних злочинів, успішно викриваючи та попереджуючи задуми російських спецслужб”.

“Протидія гібридним загрозам вимагає комплексного підходу та взаємодії з правоохоронними органами всього цивілізованого світу, оскільки такий тип війни поєднує традиційні військові дії та нетрадиційні засоби впливу”, – підкреслили правоохоронці.

Related posts