Нові погрози Путіна: аналітики ISW пояснили, чи справді РФ готова перейти до ядерки

Нові погрози Путіна: аналітики ISW пояснили, чи справді РФ готова перейти до ядерки

Кремль хоче викликати нову хвилю паніки серед політиків на Заході.

Правитель РФ Володимир Путін посилив свої погрози щодо застосування ядерної зброї. Американські аналітики заспокоїли, що ці заяви є спробою стримати країни Заходу.

Як повідомляє Інститут вивчення війни (ISW), Росія навряд чи застосує ядерну зброю в Україні або будь-де у світі, а лише намагається посилити контроль над ухваленням рішення на Заході і не допустити дозволу далекобійних ударів по РФ зброєю союзників.

На думку аналітиків, Путін, імовірно, хоче вдихнути нове життя в набридлу інформаційну операцію Кремля з брязкання “ядерною шаблею” та викликати нову хвилю паніки серед політиків на Заході в особливо критичний момент політичних дискусій.

У ISW нагадали, що чиновники Кремля регулярно вдаються до погано завуальованих погроз ядерного протистояння під час ключових моментів політичних дебатів на Заході щодо посилення допомоги Україні. Ця тактика застосовується і тепер, коли обговорюються удари далекобійною західною зброєю по російських військових об’єктах. Метою є викликати страх у тих, хто ухвалює рішення.

“В ISW вважають, що російське ядерне брязкання шаблями є частиною зусиль Кремля зі сприяння стримуванню Заходу, а не свідченням готовності Росії застосувати ядерну зброю. Росія навряд чи застосує ядерну зброю в Україні або деінде”, – переконані експерти.

Ядерні погрози РФ

Нагадаємо, 25 вересня Путін заявив, що Росія внесла поправки до своєї доктрини ядерного стримування, і тепер вона може завдати ядерного удару по неядерній державі, наприклад, через запуск безпілотників.

В РНБО заявили, що ядерний шантаж Путіна – це страх перед українською зброєю, яка позбавляє РФ стратегічних складів озброєнь, завдає шкоди можливостям продовжувати терор.

Як пишуть у Financial Times, Росія дратує не лише Китай, але й неядерні країни Глобального Півдня.

Related posts