Якщо Індія зупинить імпорт російської нафти, Путін постане перед величезними викликами – Зеленський

Якщо Індія зупинить імпорт російської нафти, Путін постане перед величезними викликами – Зеленський

Індія має вплив на економіку країни-агресора РФ. Про це в інтерв’ю індійським ЗМІ, яке опублікували 25 серпня на YouTube-каналі “Зе!Президент”, заявив президент України Володимир Зеленський.

“Це правда, тому що багато експортних можливостей для Росії зараз закриті, але Індія відкрита. Ми говорили про це з паном прем’єр-міністром [Нарендрою Моді], і, звичайно, сьогодні це допомагає російській армії”, – сказав Зеленський.

За його словами, уряд Індії “це, безумовно, розуміє”.

“Тут питання не про мільйони, а про мільярди, які повертаються до [нелегітимного президента РФ Володимира] Путіна, до Росії, а потім він використовує їх, тому що офіційна у нього зараз економіка війни. Тобто це означає, що пріоритет – це війна, а не мир”, – наголосив Зеленський.

Президент зазначив, що економіка РФ “також націлена на війну”.

“І, безумовно, якщо будуть надходити мільярди, а вони надходять з будь-яких ринків – з Індії, з арабських країн, з Китаю – безумовно, це їм допомагає дуже сильно. Тому він має відчути, що війна – це дуже дорога і витратна річ, і його суспільство має відчути це”, – додав Зеленський.

На його думку, якщо російське суспільство відчує наслідки військової економіки, тоді Путіна “штовхатимуть до миру”.

“Якщо ви зупините імпорт нафти, Путін тоді постане перед величезними викликами”, – сказав під час інтерв’ю індійським ЗМІ Зеленський.

Related posts