У Харківській області росіяни зменшили застосування тактичної авіації, але активніше атакують дронами

У Харківській області росіяни зменшили застосування тактичної авіації, але активніше атакують дронами

Після початку Курської операції у Харківській області росіяни використовують тактичну авіацію в рази менше, ніж у попередні періоди. Про це 25 серпня сказав речник оперативно-тактичного угруповання “Харків” полковник Віталій Саранцев в ефірі телемарафону, відео опублікував канал “Ми – Україна”.

“Противник на нашому напрямку значно зменшив її застосування. Так, якщо в нас попередні періоди були із застосуванням по 30–50 КАБ на добу лише на нашому відтинку фронту, то, наприклад, за вчорашню добу ворог двічі завдавав авіаударів, застосувавши чотири КАБ й 11 некерованих авіаракет. Це значно менше, ніж за попередні періоди, можна сказати, що у рази менше”, – сказав він.

За його словами, це означає, що ворог активно застосовує тактичну авіацію на інших напрямках фронту, зокрема у Сумській області. Саранцев наголосив, що окупанти все ще мають певний наступальний потенціал і літаки, якими можуть здійснювати вильоти і застосовувати їх проти українських сил оборони на найважливіших для себе напрямках.

Також Саранцев зазначив, що після початку операції у Курській області країни-агресора РФ у певні дні ворог активізує застосування FPV-дронів. “Зазвичай він у середньому завдає 30–40 ударів за допомогою дронів-камікадзе за добу. В окремі дні цих ударів може бути і 50, і 60”, – сказав він.

Related posts