Відключень світла стане менше: з планового ремонту вийшов ще один атомний блок

Відключень світла стане менше: з планового ремонту вийшов ще один атомний блок

Це допоможе збалансувати енергосистему країни та уникнути обмежень електроенергії.

Сьогодні, 23 серпня, після планового ремонту до енергосистеми підключено ще один атомний блок. Про це повідомляє прес-служба Міністерства енергетики.

Зазначається, що атомний блок додасть 1000 МВт потужності та стабільності енергосистемі і дозволить не застосовувати обмеження енергопостачання для споживачів.

За його словами, підключення атомного блоку допоможе збалансувати енергосистему країни та уникнути обмежень електроенергії.

Ситуація в енергосистемі – останні новини

18 серпня в Україну повернулися відключення електроенергії для всіх споживачів. Тоді графіки погодинних відключень електроенергії застосовувалися з 17:00 до 21:00.

19 серпня експерт з енергетичних питань Андрій Закревський зазначив, що відключення світла під час опалювального періоду в Україні можуть тривати від 6 до 8 годин на добу. З настанням холодів попит на електроенергію збільшиться, що посилить навантаження на енергосистему.

“Енергетики дійсно роблять неймовірні речі у цій складній ситуації, щоб ми залишались зі світлом і теплом. Зараз достроково, але з дотриманням усіх безпекових норм вийшов з планового ремонту і обслуговування черговий атомний блок”, – зазначив міністр енергетики Герман Галущенко.

Related posts