“Повертаємо території”. 3-тя штурмова бригада ЗСУ повідомила про просування в Харківській області

“Повертаємо території”. 3-тя штурмова бригада ЗСУ повідомила про просування в Харківській області

22 серпня 3-тя окрема штурмова бригада Збройних сил України поінформувала в Telegram, що внаслідок контратаки в Харківській області російських окупантів витіснили з території площею майже 2 км².

“3-тя штурмова наступає на Харківщині, повертаємо території. Унаслідок контратакувальних дій бригада взяла під контроль батальйонний район оборони окупантів, ворожі взводні, ротні опорні пункти і просунулась углиб фронту на майже 2 км²”, – ідеться в повідомленні.

Українські військові підкреслили, що ворог переважав їх у чисельній кількості у співвідношенні 2,5 до одного, і це без урахування ворожих сил підтримки.

“Головна задача операції була збити наступальний потенціал 20-ї армії РФ. На дану хвилину цю задачу виконано. […] Унікальність операції полягала в тому, що ми наступали на переважаючого ворога і перемогли. Успіх залежав від детального планування, нестандартних рішень, злагодженої роботи артилерії, ППО, БПС  і розвідки. Але героями поля бою були танкісти, сапери, розвідники і в першу чергу – штурмовики”, – пояснив командир бригади Андрій Білецький.

У бригаді зазначили, що їхня бойова операція відвела удар ворога з напрямку Макіївки Донецької області і зняла напругу з інших критичних ділянок фронту у смугах сусідніх бригад.

“Зараз окупанти посилюють застосування авіації, РСЗВ і далекобійної арти. Противник намагається повернути втрачене”, – розповіли у 3-ій штурмовій бригаді.

До слова, у ніч на 30 травня Сили оборони України завдали удару ракетами Atacms по Керченській поромній переправі.

Related posts