У Києві уклали договір на будівництво метро в бік Виноградаря майже на 13,8 млрд грн

У Києві уклали договір на будівництво метро в бік Виноградаря майже на 13,8 млрд грн

Київський метрополітен підписав договір про будівництво продовження гілки в бік житлового масиву Виноградар. Про це комунальне підприємство поінформувало 15 серпня у Facebook.

“Київський метрополітен уклав договір на продовження робіт із будівництва Сирецько-Печерської лінії метрополітену в напрямку житлового масиву Виноградар. Переможцем тендера стало ТОВ “Група компаній “Автострада”. […] Строк виконання будівельних робіт складає 30 місяців, а їхня вартість становить 13,785 млрд грн”, – ідеться в повідомленні.

Закупівлю проводили на платформі публічних закупівель Prozorro.

“Нині триває оформлення всіх дозвільних документів, що передбачені законодавством, і передавання будівельних майданчиків підрядній організації. Після цього розпочнуться безпосередньо будівельні роботи. […] Наразі на об’єкті будівництва метро на Виноградар побудований правий перегінний тунель протяжністю майже 1250 м від станції “Мостицька” до станції “Сирець”. Окрім того, завершене будівництво основних конструкцій перегінного вентиляційного вузла. Також частково влаштовані огороджувальні конструкції методом “стіна в ґрунті”, кріплення котловану металоконструкціями. Споруджені основні конструкції суміщеної тягової підстанції, частково збудовані двоярусні тунелі й інше”, – ідеться в пості.

У метрополітені підкреслюють, що будівництво метро на Виноградар – “важливий міський проєкт, реалізація якого забезпечить житловий масив Виноградар і мешканців Подільського району швидкісним пасажирським транспортом, а також цілодобовими надійними укриттями”.

Related posts